Velkommen til mitt univers! Jeg heter Ingvild Tennfjord og er Norges mest leste vinjournalist. 

Velkommen til mitt univers! Jeg heter Ingvild Tennfjord og er Norges mest leste vinjournalist. 

Uforglemmelige smaksopplevelser på nett

Lengter du etter å utforske din egen smak? Kjennes utvalget overveldende og bomkjøpene mange?

Da er du kommet på rett sted. Mange av dere leser vinspalten min i Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fævennen.

Vil du lære enda mer? Jeg hjelper deg! Her finner du digitale kurs du kan smake deg gjennom fra din egen sofakrok. Fordypningsstoff. Reiser. Smarte tips og enkle triks. Ja, alt hva vinens verden kan by på.

Se deg rundt, finn det som pirrer nysgjerrigheten din og bygg kunnskapen din fra egen stue. 

Begynn her!

Kunnskap formidlet på en leken og effektiv måte. Det er min spesialitet. Sammen sørger vi for at du får flere av de uforglemmelige smaksopplevelsene. 

Bestselgende vinjournalist


Jeg er utdannet journalist fra Volda. Har bakgrunn fra Dagbladet Magasinet, Dagens Næringsliv, NRK og Bergens Tidende.

I 2012 sa jeg opp jobben for å bli «verdens beste vinjournalist». Jeg er utdannet vinkelner fra Kulinarisk Akademi og har den engelske vin-utdanningen WSET Diploma.

Siden 2013 har jeg hatt ukentlig vinspalte i Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fævennen.

Min første bok het Skål! og utkom i 2013. Den ble nominert til Brageprisen samme år. Siden har jeg skrevet en rekke vinbøker. Samtlige av dem har havnet på bestselgerlisten.

I 2023 ble jeg slått til fransk ridder, eller Chevalier Merite d’Agricole. Den høythengende orden er blant Frankrikes høyeste utnevnelser og jeg mottok den som første, norske kvinne for min formidling av vin. 

Jeg vil kjøpe bok
Ingvild Tennfjord

Bli en vinkjenner hjemme!

 

Se for deg at du en dag vet hvilken vin som er i glasset, før du har sett etiketten. Du finner frem til nye smaker med selvsikkerhet og letthet.

Jeg hjelper deg steg for steg. Sammen smaker vi og finner din personlige smak.

Nå venter en sanselig oppdagelsesferd, fra din egen stue.

Høres perfekt ut!

Etisk standard

Jeg arbeider fritt og selvstendig uten noen form for kommersielt samarbeid med vin-produsenter eller importører. Helt konkret betyr det at jeg ikke tjener på om en vin selger bra eller dårlig. Jeg kan ikke omgås importører privat eller motta gaver. Konkurrerende importører skal være representert i hver eneste vin-spalte, kurs eller reiser.

Vi betaler for egne reiser, og jeg deltar ikke på presseturer arrangert av interesseorganisasjon. Så langt mulig smaker jeg vin hos Vinmonopolet, på messer eller hos importør. Vareprøver skal holdes til et absolutt minimum. Jeg kan heller ikke konsultere aktører eller på andre måter krysse grensen over til den kommersielle delen av vin-salg.

Du kan derfor stole på at mine anbefalinger ikke er betalt eller gitt i egeninteresse.